Mandag d. 07. 10. 2019

Holstebro Filmklub  E. 2019

COLD WAR
(2018)

Filmen begynder i 1949 i Polen, hvor den intellektuelle musiker og komponistWiktor rejser rundt i landet for at opspore og fastholde den ægte polske folkloristi ske musik og dans. Hans opgave er at uddanne og skabe en gruppe musikere, dansere og sangere, der med deres optræden skal styrke det polske folks identi tet. Her møder han ved en auditi on den vilde og rodløse Zula. De forelsker sig og deres kærlighed er vild og absolut. Men Wiktor kan ikke som kunstner leve under det polske stalinisti ske system og hopper af i Paris. Han vil have Zula med. Men hun kan ikke. De lever så adskilt nogle år – hun i Polen og han i Paris, hvor de genser hinanden i 1954.
En anmelder skriver om filmen: ”Den er på samme tid et klart defineret dokument om en tids historisk epoke, men også et tidløst eviggyldigt portræt af to elskende, der ikke kan leve sammen”. Filmen er instrueret af Pawel Pawlikowski, som også lavede det sort-hvide mesterværk Ida.
Denne films magi brænder sig fast på nethinden!

COLD WAR

(Polen, Frankrig, England 2018)
Længde: 88 min.

Instruktør: Pawel Pawlikowski