Mandag d. 06. februar 2017 kl. 17.00

Holstebro Filmklub foråret 2017

DET SPRITNYE TESTAMENTE

”Gud findes, og han bor i Bruxelles”.
Han er en gnaven og magtsyg familiefar med en underkuet kone og en søn JC, der er stukket af hjemmefra. En dag får også den 10-årige datter Ea nok af Guds onde og tyranniske måde at styre verden på, og hun beslutter sig for at drage ud i verden og fuldføre bror JC’s påbegyndte mission. Hun går ud i verden, finder en flok disciple og gennem deres historier får hun forfattet et spritnyt testamente, der ikke handler om lidelse og ondskab, men om kærlighed og sandhed og om evnen til at lytte til sin egen melodi. Filmen er svær at genrebestemme. Den er både en komedie, et eventyr og en moralitet, der på en kulsort, humoristisk måde behandler de store problemer i livet. Det er en skæv og måske også lidt gakket film, men man går glad og opløftet fra den. En stund har man mødt fantasiens mulighed for at verden kan blive anderledes.

Dheephant Plakat

DET SPRITNYE