Mandag d. 28. 10.2019

Holstebro Filmklub  E. 2019

DEN DAG PÅ STRANDEN

I filmatiseringen af romanen On Chesil Beach af Ian McEwan skildres den fatale
bryllupsnat mellem historikeren og forfatt erspiren Edward (Billy Howle) og den klassiske violinist Florence (Saoirse Ronan), hvor to stilfærdige generte
mennesker i mere end en forstand mister deres uskyld. Filmen afdækker i flashbacks årsagerne til, at deres kærlighed ikke resulterer i den lidenskabelige hengivelse, som de begge havde håbet på. De to meget unge og akavede ægtefæller kommer fra forskellige sociale lag, hvad der ikke er uvæsentligt i 1962, hvor filmen begynder, men der er langt mere end det i deres individuelle bagage, hvilket skal vise sig at være ganske ødelæggende for deres mulighed for at finde lykken.

Fortsættes i højre spalte.

Den dag på stranden

Fortsat fra venstre spalte:

Filmen slutter i 2007, ikke med en forsoning eller som i en anden af Ian McEwans romaner Soning. Den er snarere en afsløring af endnu et lag i personernes mudrede historie. Filmen er fortalt som et nærgående kammerspil, hjertegribende serveret med et stænk af bittersød britisk bagklogskab

DEN DAG PÅ STRANDEN
(England 2017)