1967 2017
     Holstebro Filmklub fylder 50 år
Reception lørdag d. 21. januar 2017 kl. 17-19 i Rådhuskælderen.

Klubbens historie:

I kølvandet på disse spændende nye kulturelle tiltag fødtes Holstebro Filmklub, som blev stiftet d. 10. januar 1967. Begrundelsen for oprettelsen var, at ”… de stedlige biografer – på grund af svigtende publikumsinteresse – ikke er i stand til at tage den økonomiske risiko ved at vise mere end et meget begrænset udvalg af lødige film”. (Citat fra filmklubbens protokol, 1967). Med andre ord, Holstebro Filmklub fik sin eksistensberettigelse ved at vise lødige film – smalle film som byens biografer ikke tog på programmet. Det fortsatte klubben med at gøre i de følgende årtier, her i blandt Cannesvindere, præmierede film fra mange forskellige lande og verdensdele og spillefilm af høj kunstnerisk kvalitet. Som årene er gået, har klubben øget aktiviteterne i form af specielle lørdagsarrangementer, f.eks. med indledning og et socialt nachspiel. At Holstebro Filmklub også er godt forankret i byens øvrige kulturliv afspejles bl.a. i det tilbagevendende samarbejde med Foreningen Norden, Odin Teatrets Festuge og Klassiske dage.
Klubben startede i BIO i Nørregade, flyttede til SAGA i Nørreport Centret, herefter var forevisningsstedet Holstebro Bibliotek, og gennem de seneste mange år har klubben vist sine film i SCALA. Det gode samarbejde med SCALA er medvirkende til klubbens succes.

Klubbens medlemmer

Ved klubbens start i slutningen af 60’erne var medlemmerne især et ungt publikum, bl.a. gymnasieelever. Men med tiden er medlemmernes gennemsnitsalder vokset støt og roligt, så det i dag er ”det grå guld”, der især har tid og lyst til at komme i filmklubben – ligesom det er tilfældet med mange andre kulturelle aktiviteter. Efter nogle kriseår med få medlemmer, kan bestyrelsen med glæde konstatere, at medlemstallet har været stabilt voksende gennem de seneste mange år. Således er der nu langt over 100 fremmødte ved hver mandagsforestilling, og medlemstallet i 2016 var for forårssæsonen 175 og for efterårssæsonen 192 medlemmer.

Stor lokal opbakning

Mange medlemmer betyder et solidt fundament for klubbens aktiviteter, og dette suppleres af Holstebro Kommunes støtte og underskudsgaranti samt private sponsorer. Der skal hermed lyde en stor tak til Holstebro Kommune og Holstebro Filmklubs trofaste sponsorer.

Til forsiden - klik her

DU/I INDBYDES TIL AT FEJRE JUBILÆET MED OS

Kom til reception lørdag d. 21. januar 2017 kl. 17-19 i Rådhuskælderen.

Inden receptionen kan man i SCALA kl. 13.30 nyde klassikeren Luchino Viscontis ”Leoparden”
Filmen er i en ny og uforkortet udgave, der vandt de Gyldne Palmer i 1963.
Spilletiden er 178 minutter, altså små tre timer, og filmen vises uden pause.

Med venlig hilsen Bestyrelsen,
Lonni Gelsdorf, Frans Pærregaard, Ane Mette Nielsen, Vit Miksovsky og Elisabet Christensen