Mandag den 16. marts 2020

Holstebro Filmklub 2020

SIDSTE BUD

Den finske instruktør Klaus Härö, der også skabte den fremragende Fægteren, har endnu engang skabt en væsentlig og uforglemmelig film.
Vi møder Olavi, en gammel ensom kunsthandler, der nærmer sig livets afslutning. Han har sat menneskelige relationer over styr og udelukkende levet for sin egen kunstpassion.
Så opsøger datteren ham og vil have ham til at tage hendes umulige søn Otto i praktik. Først vil han ikke, men det skal vise sig, at Otto bliver en nytti g medspiller, da Olavi vil købe et usigneret maleri, som han er sikker på er af den betydelige russiske maler Ilja Repin (1844-1930).
At fåbilledet bliver hans sidste livsprojekt. Filmen har både feelgood elementer, men også meget mere: et portræt af et menneske, det er værd at kende.
Visuelt fascinerende i sin minimalisme.

Sidste Bud

SIDSTE BUD