Mandag den 22/11  kl.14.30 og 17.00

Holstebro Filmklub  F. 2021

Filmklubben har lavet ændringer,
så det er muligt at se filmen
kl. 13:30 og kl. 17:00

BARN:
I filmens første scene ser man på lang afstand noget ske ved et skolefodboldmål. Voksne forsøger at hjælpe et livløst barn på græsset. Det viser sig at være den 13-årige Jamie, som senere dør af slag af en jævnaldrende klassekammerats skoletaske. Dødsfaldet sætter gang i en række reaktioner og mekanismer, både i skolen og i de private hjem, og stille og roligt skaber filmen en stadig mere kompleks fortælling om en gruppe mennesker, hvis liv alle bliver påvirket af tragedien. Skolens venstreorienterede rektor er søster til den lærer, som kom to minutter for sent til sin gårdvagt, og hun har et hemmeligt forhold til den dræbte drengs far, en højrepolitiker. Det er tilbageholdt skandinavisk selvransagelse, hvor instruktøren stiller spørgsmålene og lader tilskueren svare. Filmen har fået Nordisk Råds filmpris 2020 fordi den ”er et ambitiøst og eftertænksomt værk, der med stor sympati og alvor behandler forholdet mellem børn og voksne”.

F7-P 22 november 2021

Mandag d. 22. november 2021