Holstebro Filmklub viser

F8 img_v
Carlo Collodis bog fra 1883, som mange vil kende fra Disney versionen fra 1940, handler om den ensomme gamle Gepetto, som skærer en levende dreng ud af træ. Det er en meget moralsk fortælling om at sætte pligt og ansvar før fornøjelse. Når den alligevel er blevet en klassiker, skyldes det nok, at det er drengens troskyldighed og gode hjerte, der bringer ham i uføre, hvilket får hans gode fe til at holde fast ved ham. Filmen er en svulstig og svimlende sanseoplevelse med sit flimrende modspil mellem fabuleren og realisme, og modsætningen mellem blomstrende filmfantasi og den ludfattige hverdag blandt bønder og småkårsfolk i 1880ernes Italien udgør en velfungerende kontrast. Og så har ny teknologi muliggjort en betagende visionær og perspektivrig nyfortolkning af en kendt og elsket børneklassiker.

Big Bio
Enghaven 17